Програмата - безплатен културен гайд

Клиент: Програмата Медия Груп
Уебсайт: programata.bg
Статус: онлайн
Дата на завършване: 08.06.2008
Категория: Система за мениджмънт на събития, Онлайн издание, e-Апликация
Поддръжка: 2002-2008

Програмата е безплатен културен гайд за културните събития в по-големите градове на България. Уебсайтът предоставя информация за предстоящите събития, новини, интервюта, както и каталог на заведенията. Съдържанието на уебсайта се обновява изцяло от екипа на Програмата, който разполага и с удобна репортинг система за по-нататъшна употреба на въведената информация в печатните издания за отделните градове.

Уебсайтът запазва информацията, въвеждана от стартирането на сайта през 2002 г., като я представя с обновена визия, структура и рекламни зони. Едновременно с това представя нова информация за фестивали, интервюта, новини, снимкови галерии, интерактивни панорами за заведенията. Адресите на местата могат да се видят върху генерирани в реално време карти, предоставени от ESRI България.

В уебсайта има и раздел за регистрирани потребители, които след влизането си в сайта могат да пишат коментари, да оценяват заведенията и събитията и да добавят бележки в личния си календар.

Уебсайтът има RSS feeds за интервютата, новините и събитията във всеки от разделите.

-----

А ето и някои от нещата, в които настоящата версия на уебсайта се разминава с нашите виждания:

  • Първоначално бяхме предвидили поле за бързо търсене по ключова дума в целия сайт. За съжаление тази функция отпадна.
  • Първоначално бяхме разработили инлайн азбучник в пълните списъци с места и събития. За съжаление се наложи да го махнем и да сложим филтри и азбучници, които да показват само извадки от пълния списък.
  • Първоначално бяхме предвидили дневна/седмична/месечна извадка в списъците със събития. За съжаление се наложи да оставим само 1 списък, който обхваща по подразбиране следващата седмица или месец.
  • Първоначално бяхме разработили за всяко място и събитие да има програма за деня, за седмицата, за месеца. За съжаление се наложи да оставим само 1 списък, който обхваща по подразбиране следващата седмица или месец.
  • Бяхме изработили множество пиктограми, които да придружават контекстната информация за местата и събитията. Някои от тях все още можете да видите в сайта.

-----

В края на 2011 графичният дизайн на сайта е променен. Уеб апликацията, задвижваща уебсайта зад дизайна, е запазена.

Екип

Графична концепция: Loopink
Управление на проекта, потребителски интерфейс (front-end разработка), back-end разработка и CMS, поддръжка: Pixelflower

Награди

Виж всички проекти